Archief

Veertien nieuwelingen in Westlandse raad

De donderdagavond geïnstalleerde gemeenteraad van Westland telt veertien nieuwelingen in vergelijking met de voorbije zittingsperiode. Dit betekent ruim een derde deel van de in totaal 39 zetels.

Er zijn vier nieuwe gezichten bij het CDA: Jaco Eeltink, Petra Scheffers-van der Lelij, Anja van der Eijk-Groeneveld en Pieter Immerzeel. Laatstgenoemde was donderdagavond afwezig en wordt komende dinsdag geïnstalleerd. Ook vier nieuwelingen bij Westland Verstandig: Patricia van der Doorn, Melanie Stokkers (als 20-jarige het jongste raadslid), Arie Bongaards en Jan Bogaard, waarbij aangetekend kan worden dat Bongaards eerder in de gemeenteraad heeft gezeten, net als Jan Bogaard, die in de periode 2010-2012 wethouder was namens Westland Verstandig.

In de fractie van LPF keert na vier jaar afwezigheid Cobie Gardien terug en is Max Leerdam, in de afgelopen periode actief als steunraadslid, nieuw in de fractie. Ook twee nieuwelingen bij GemeenteBelang Westland: Mireille van der Stelt en André van den Berg, de voormalige directeur van Wonen Wateringen. In de fractie van ChristenUnie-SGP is Willy de Zoete-van der Hout nieuw. En dat geldt eveneens voor Benjamin Hofland, die nu de eenmansfractie D66 vormt.