Archief
Twitter Peter Ouwendijk

Twitter Peter Ouwendijk

SeniorWeb en Hospice winnen Loftrompet

De Westlandse vrijwilligersprijs de Loftrompet is dit jaar gewonnen door SeniorWeb Westland. De organisatie ging er dinsdagavond in De Wielepet in Monster vandoor met de juryprijs. De publieksprijs ging naar Hospice Beukenrode in Naaldwijk. De prijzen bestaan uit een kunstwerkje met een geldbedrag.

Bij SeniorWeb organiseert een tiental senior-vrijwilligers belangeloos cursussen voor iedereen vanaf 55-plus over alles wat met de digitale wereld te maken heeft. Het cursusaanbod is divers van 'Leren aan huis' tot aan het maken van een fotoboek. "Seniorweb Westland gaat met haar tijd mee en verliest ook het sociale aspect daarbij niet uit het oog", aldus de jury. "In de afgelopen 18 jaar zijn zij zó bij de tijd gebleven, dat ze goed inspelen op de huidige veranderende digitale samenleving. Met dit grote aantal cursisten blijkt dat SeniorWeb Westland voorziet in een behoefte. De toekenning van de Loftrompet 2017 acht de jury dan ook meer als verdiend."



Niet alleen de jury reikte een prijs uit, ook het publiek kon stemmen. Hospice Beukenrode verkreeg daarbij 51 procent van de 1.900 stemmen.