Archief

'Mogelijk appartementencomplex naast Waterings Hofpark'

De voormalige 'bewaarschool' tussen het Hofpark en de Pieter van der Plasschool aan de Heulweg in Wateringen wordt mogelijk gesloopt om plaats te maken voor hoogbouw. Dat plan zingt rond in de Wateringse gemeenschap en is ook de lokale D66-fractie ter ore gekomen. Raadslid Maxim van Ooijen maakt zich zorgen en wil weten wat hier waar van is.

Het pand wordt momenteel gebruikt door verloskundigen en logopedisten. In Wateringen gaat nu het plan rond, dat de eigenaar op die plek een vergunning wil aanvragen voor een appartementencomplex van vier of vijf bouwlagen. "De D66-fractie is al meerdere malen benaderd door inwoners die geschrokken zijn van de ontwikkelingen", aldus Van Ooijen.

D66 stelt dat hoogbouw hier moet worden voorkomen, mede omdat zich in de directe omgeving diverse (rijks)monumenten bevinden. De fractie wil weten of het Westlandse college van B en W het hiermee eens is. Ook wordt gevraagd, of het college bereid is de monumentencommissie om advies te vragen over plaatsing van de bewaarschool op de gemeentelijke monumentenlijst.