Archief
Tom van Bemmel

Tom van Bemmel

Lintje en erepenning voor Enzerink tijdens afscheid gemeenteraad Maassluis

Tijdens het afscheid van niet terugkerende raadsleden in Maassluis heeft Gert Jan Enzerink een Koninklijke onderscheiding en een Erepenning der gemeente gekregen. Enzerink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor Maassluis als raadslid voor het CDA (8 jaar) en later voor Maassluis Belang (14 jaar).

Van 6 van de 23 raadsleden is dinsdagavond afscheid genomen. Naast Enzerink gaat het om Pieter Kromdijk (PvdA, 20 jaar raadslid), Leo Eijskoot (D66, 8 jaar raadslid), Erna te Spenke (VVD, 8 jaar raadslid), Paul Vlendré (VSP, 8 jaar raadslid) en Jo-Ann van Geest (PvdA, 4 jaar raadslid). Kromdijk ontving in 2006 al de Erepenning der gemeente ter gelegenheid van zijn toenmalige afscheid van de raad en kreeg dinsdagavond nog een gemeentelijke schaal, de andere afscheidnemende raadsleden kregen een zogeheten roemer.

Donderdagavond wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Mohammed Faris (CDA), Monique van Spijk (VVD), Zeki Çelikkaya (PvdA), Denise Mulder (Maassluis Belang), Justin Doekhi (D66) en Raoul Kleijwegt (GroenLinks) zullen dan voor het eerst een zetel innemen. Voor Forum voor Maassluis en GroenLinks is het de eerste keer dat ze vertegenwoordigd zijn in de Maassluise raad.

Categorieen:
Maassluis Politiek