Archief

Helft Hoekenezen heeft op Leefbaar of VVD gestemd

Hoekenezen hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen vooral gestemd op Leefbaar Rotterdam en de VVD. Dat blijkt uit de uitslagen per stembureau die openbaar zijn gemaakt. Leefbaar heeft nipt meer stemmen gehaald, maar procentueel gezien hebben ze allebei 24,5 procent van de stemmen gekregen.

Hoek van Holland is onderdeel van Rotterdam. Net als in Hoek van Holland is Leefbaar in de gehele gemeente de grootste partij geworden met 11 zetels (21 procent van de stemmen). VVD is de tweede partij van de stad geworden met 5 zetels (11 procent van de stemmen).

Nieuwe partijen als De Broederschapspartij, U-Buntu Connected Front, Beweging Armoedebestrijding Rotterdam en Jong Rotterdam hebben in Hoek van Holland geen stemmen gekregen. Ook Nida, een partij op islamitische grondslag, heeft in het dorp geen stemmen gekregen, terwijl Denk nog een enkele stem heeft binnengehaald.Gebiedscommissie

Tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen kon men ook kiezen voor een nieuwe gebiedscommissie. Daarbij heeft Lokaal Hoek van Holland een 'monsterscore' van 51 procent van de stemmen binnengehaald. Daarmee heeft de partij van Peter Stok 6 zetels en dus de absolute meerderheid.

Het CDA staat op nummer twee met 22 procent van de stemmen en PvdA volgt met 15 procent, waardoor beide partijen 2 zetels behalen. Nieuwkomer D66 heeft 1 zetel. In totaal heeft 49.5 procent van de kiesgerechtigden in Hoek van Holland gestemd voor de gebiedscommissie.