Archief
Carry Wilmink

Carry Wilmink

Van Beusichem zet halve marathon Westland naar zijn hand

De Ruitenburg Halve Westland is zaterdagmiddag gewonnen door Christiaan van Beusichem uit Barendrecht. Hij voltooide de 21,1 kilometer in 1.10.39. Daarmee had Van Beusichem op het Wilhelminaplein in Naaldwijk een voorsprong van 10 seconden op Maarten van Zetten van Ilion uit Zoetermeer.

Na 7 kilometer in de wedstrijd waren deze twee hardlopers als enigen overgebleven van de aanvankelijke kopgroep. Herhaaldelijk probeerde Van Beusichem zijn medekoploper van zich af te schudden en dat lukte uiteindelijk. Toch had Van Zetten een sterke finale, want op 3 kilometer voor het einde bedroeg zijn achterstand 20 seconden.

Bij de vrouwen ontbrak de Honselse Carla Ophorst in het deelnemersveld. Zij spaarde zich voor het deze zondag te lopen NK Halve Marathon. Nu werd de overwinning gepakt door Monique Leentvaar uit Vlaardingen, in 1.31.59. Zij nam rond het 10-kilometerpunt afstand van Marianne Goijert-Hoogerbrugge. De 's-Gravenzandse was vorig jaar winnares van deze halve marathon. Nu finishte zij in 1.33.27, een halve minuut langzamer dan in 2017.

10 kilometer

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Eric Wolfert uit Sommelsdijk, in 34.34. Hij had daarmee 4 seconden voorsprong op de winnaar van vorig jaar, Bram van Dongen (Haag Atletiek). Bij de vrouwen won Marlies Jongerius voor de derde maal op rij. Haar tijd was 37.42. Tweede werd Mariska Brittijn (Leiden Atletiek).

5 kilometer

Op de 5 kilometer bedwong Max Polak uit Papendrecht twee sterke atleten uit de groep van Arthur van Dijk. Polak zegevierde in 15.10. Sjoerd van Marrewijk uit Kwintsheul werd tweede in 15.24 en als derde finishte Tom de Gelder uit Den Hoorn, in 15.27.

Bij de vrouwen rende Elsbeth Ciesluk (Haag Atletiek) naar een fraai wedstrijdrecord. Zij kwam al na 16.47 over de finish. De tweede plaats was voor Isa Leen uit 's-Gravenzande. De 15-jarige juniore liep naar een persoonlijk record van 18.05.