Archief

Zes nieuwe gezichten in de Maassluise raad

De voorkeursstemmen voor de gemeenteraad in Maassluis zijn bekendgemaakt. Bij het CDA komt naast Corine Bronsveld, Marcel 't Hart, Fred Voskamp en Mehmet Cicek (nummer 5) ook Mohammed Faris (21) in de raad. Bij de PvdA krijgt naast Sjoerd Kuiper en Zeki Celikkaya ook Murat Ciftci (4) een zetel. Voor de overige partijen geldt dat de volgorde ongewijzigd blijft.

Er zijn behalve Faris en Celikkaya nog meer nieuwe gezichten in de raad. Zo debuteert Monique van Spijk bij de VVD. Justin Doekhi is het nieuwe gezicht voor D66 en Raoul Kleijwegt van GroenLinks is nieuw in Maassluis. Bij Maassluis Belang is Denise Mulder het nieuwe gezicht, ze komt in de raad met haar vader Aad Solleveld die al voor deze partij in de raad zit.

Bij de VSP en de ChristenUnie blijft alles bij het oude. Bij nieuwkomer Forum voor Maassluis feitelijk ook. Weliswaar is het een nieuwe partij, maar de eerste twee op de lijst, Jan van den Hoek en Loek Molmans zitten nu ook al in de raad. In totaal zijn er dus 6 van de 23 raadsleden nieuw. Wellicht worden dat er meer na het vormen van een coalitie.

Volgende week dinsdag wordt afscheid genomen van de niet terugkerende raadsleden. Twee dagen later wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen