Archief
screenshot

screenshot

RET past dienstregeling vervangend vervoer na aandringen aan

Vervoersbedrijf RET heeft besloten tot uitbreiding van de dienstregeling van het vervangend vervoer van en naar Maassluis. Dit gebeurt na aandringen van het Maassluise college van burgemeester en wethouders. Het is de bedoeling, dat het dan in de bus minder druk is en de kans op een zitplaats groter wordt.

Het aantal ritten van buslijn 226 wordt uitgebreid. Met ingang van maandag 9 april biedt de RET 8 ritten aan in de ochtendspits tussen Steendijkpolder - Maassluis West - Schiedam Centrum NS en 8 ritten in de middagspits in de omgekeerde richting. Dit betekent een verdubbeling van het aantal ritten in de ochtend. Bovendien rijdt in de bestaande dienstregeling Lijn 226 's middags helemaal niet in de omgekeerde richting.

Bus 713 gaat via Merellaan en Albert Schweitzerdreef rijden. Daarmee gaat de RET straks het nieuwe metrostation Steendijkpolder twee keer per uur, van aanvang tot einde dienst, bedienen. Voorlopig wordt hiervoor de halte Korhoenstraat gebruikt.

Ook Lijn 712 gaat vaker rijden. Lijn 712 rijdt nu op weekdagen in de ochtend- en middagspits 10 tot 11 keer per uur tussen Maassluis West - Maassluis Centrum - Schiedam Centrum. Dit wordt aangepast naar 12 keer per uur in de ochtend- en middagspits in de spitsrichting (ochtend richting Schiedam, middag richting Maassluis West). In de andere richting rijdt Lijn 712 in de spits minimaal 6 keer per uur.

Categorieen:
Maassluis Algemeen