Archief
Fred Spreen

Fred Spreen

Nieuwe entree Staelduinsebos bijna klaar

De nieuwe entree van het Staelduinsebos aan de aan de kant van de Staelduinlaan in 's-Gravenzande is bijna klaar. Dat vertelt boswachter Arjan van den Heuvel aan WOS Media. Er is onder meer een scherm met daarop een plattegrond van het voormalige bunkerdorp aangebracht. De belangrijkste verandering is echter de toevoeging van meerdere parkeerplaatsen.

"De parkeerplaats aan de andere kant van het bos is op drukke dagen overvol", aldus Van den Heuvel. Daardoor staan er vaak veel auto's op de dijk. Het nieuwe terrein moet er juist voor zorgen dat er op een fatsoenlijke manier kan worden geparkeerd. "Er komt ook een informatiepaneel te staan, waarbij we alles uitleggen over het Staelduinsebos en andere natuurgebieden in de directe omgeving."



Alle werkzaamheden die gedaan moesten worden vóór het broedseizoen, zijn inmiddels uitgevoerd. "Dat betekent dat we nu het asfalt kunnen verwijderen en als dat gedaan is kunnen we er een nieuwe halfverharding in gaan draaien. Daarna is het nog slechts wat puntjes op de 'i' zetten voor we open kunnen."

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen