Archief

Gemeente informeert inwoners over centrumplan Maasland

De gemeente Midden-Delfland informeert bewoners van Maasland op 4 april over de voortgang van het centrumplan in het dorp. Twee maanden geleden stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met het plan, waarin onder meer het oude gemeentehuis wordt ontwikkeld tot een 'Dorpshuis'.

In het gemeentehuis en aangrenzende pand Huize Barendrecht moet onder meer horeca komen, net als een 'dorpskamer' en vergader- en oefenruimten voor verenigingen en gezelschappen. Vanwege de slechte bouwkundige staat moeten de kantoorvleugel, de bodewoningen en de voormalige politiepost worden gesloopt. De Oude kerk, het Trefpunt en de oude Pastorie worden geschikt gemaakt voor multifunctioneel gebruik door verenigingen.

Het college gaat deze plannen verder uitwerken. Daarbij worden de vier initiatiefnemers van de plannen het centrumplan en andere actieve groepen in het dorp uitgenodigd zoals ProMaa, Kreatiehuis en werkgroep Dorpskern.

De bewonersbijeenkomst wordt gehouden in Zalencentrum De Magneet aan de Huis te Veldelaan. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.15 uur welkom.