Archief

Universiteit Wageningen houdt wedstrijd zelf-telende kassen

Zelf-telende kassen en het op afstand telen kunnen helpen om meer voedsel te produceren met minder hulpbronnen zoals water en energie. Dat is de overtuiging van Wageningen University & Research, die dit jaar rond zelf-telende kassen een internationale wedstrijd organiseert. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Tencent, een van de grootste internetbedrijven ter wereld uit China.

In de autonome kassen groeien gewassen optimaal met nauwelijks tussenkomst van mensen. Zelflerende software neemt dan een deel van de menselijke beslissingen geleidelijk aan over. Daarbij wordt gebruikgemaakt van allerlei sensoren en camera's. Dankzij kunstmatige intelligentie kunnen telers hun kas optimaal beheren, zelfs vanaf de andere kant van de wereld.

Aan de challenge kunnen teams van over de hele wereld meedoen. Ze kunnen bestaan uit wetenschappers, R&D-specialisten en studenten uit verschillende vakgebieden zoals kunstmatige intelligentie, sensortechnologie en gewasfysiologie/teelt. Teams kunnen zich tot 30 april inschrijven op www.autonomousgreenhouses.com.

Categorieen:
Economie