Archief
CDA Midden-Delfland

CDA Midden-Delfland

Foutje! Gemeente 'vergeet' woonplaats kandidaat uit België

Er staat een foutje op het stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen in Midden-Delfland. Naast de naam van elke kandidaat is ook diens woonplaats weergegeven, alleen bij Nees Pellikaan (nummer 7, CDA) ontbreekt deze. Dit is extra pijnlijk, omdat de man momenteel in Turnhout (België) woonachtig is.

Pellikaan is een geboren Maaslander, maar woont al geruime tijd in België, omdat hij tot zijn pensioen heeft gewerkt voor het Europees Parlement in Brussel. Echter, al voor de verkiezingen heeft hij aangegeven terug te verhuizen naar Maasland, wanneer hij wordt gekozen als raadslid.

Het ontbreken van de woonplaats heeft verder geen gevolgen voor de geldigheid van het stembiljet. Wel heeft het de vraag opgeroepen, of Pellikaan zijn woonplaats bewust heeft 'verzwegen'. Dit is echter niet het geval. "De gegevens zijn goed en volledig door de partij aangeleverd bij onze gemeente en wij hebben ze goed en volledig doorgestuurd. Helaas is ergens bij de opmaak iets niet goed gegaan. En wij hebben dat niet gezien bij de drukproef", aldus de gemeente.