Archief
Tom van Bemmel

Tom van Bemmel

Bijna 430 deelnemers aan stille tocht voor Lian Boel

Naar schatting bijna 430 mensen in Maassluis hebben maandagavond deelgenomen aan de stille tocht ter nagedachtenis aan Lian Boel. De 52-jarige caféhouder werd vorige week dood aangetroffen in een woning in Rijswijk. De politie houdt serieus rekening met een misdrijf.

De deelnemers aan de stille tocht verzamelden zich tegen 20.00 uur op het parkeerterrein van voetbalclub MSV '71 aan de Albert Schweitzerdreef. De tocht eindigde in café 't Smitje bij de Wethouder Smithal. Buiten voor de deur van Boel's café werden tal van bloemen neergelegd en binnen konden condoleanceregisters worden getekend.

Boel werd afgelopen dinsdagavond dood aangetroffen. Hoe hij is omgekomen, heeft de politie nog niet bekendgemaakt. De bewoner van het pand waarin Boel het leven liet, werd direct aangehouden. Zijn voorarrest is vrijdag met twee weken verlengd.

De politie liet eerder op deze maandag desgevraagd aan de WOS weten: "Het onderzoek is nog in volle gang. Wij kunnen nog geen nieuws melden over deze zaak."

Oproep tegen speculaties

Zijn nabestaanden hebben een oproep gedaan om te stoppen met allerlei veronderstellingen over toedracht en achtergronden van het overlijden van Boel:

"Wij vragen aan een ieder om ons geen speculaties mede te delen. Wij willen ons zonder speculaties voorbereiden op het afscheid van onze geliefde echtgenoot, vader en grootvader en vragen uw respectvolle begrip hiervoor.

Hiervoor hebben wij als echtgenote, dochter, kleinkinderen, familie en naaste vrienden al onze kracht nodig zonder confrontaties met onwaarheden die ons zeer raken."

Categorieen:
Maassluis Algemeen