Archief

Handbal heren: Westlandia telt af naar kampioenschap

Westlandia blijft op kampioenskoers door een overwinning op de reserves van Hercules. DIOS en de reserves van Quintus sloten het seizoen af met een overwinning.

Eerste divisie

De laatste speelronde stond op het programma in deze divisie. Bekend was inmiddels dat de reserves van Wematrans/Quintus niet meegaan spelen in de nacompetitie, omdat het team naar de eredivisie promoveert als het eerste team zich handhaaft in de Bene-League. Dit komt door het terugtrekken van Handbal Venlo uit de eredivisie.

Quintus sloot af in de uitwedstrijd tegen Atomium'61. Voor het publiek was het een leuke wedstrijd, waarin beide ploegen niet van elkaar onderdeden. De ruststand was 10-10. De eindstand werd 26-25 in het voordeel van Quintus. Bob Kouwenhoven scoorde acht keer.

DIOS wist de laatste thuiswedstrijd in winst om te zetten. Tegen het gedegradeerde Hercules won de ploeg uit Midden-Delfland met 33-27.

De reserves van Kras/Volendam werden kampioen. Nieuwegein, Havas, Olympia'89 en WHC spelen nacompetitie. Hercules (tweede degradatie op rij) en US zijn gedegradeerd.

Hoofdklasse C

Voor de derde keer op rij blijft WPK/Westlandia lijstaanvoerder en heeft het nog vier punten nodig uit twee wedstrijden om het kampioenschap veilig te stellen. Dit kan in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Celeritas. Tegen de reserves van Hercules behaalde Westlandia de vijfde overwinning op rij. Het was een lastige wedstrijd. Westlandia speelde niet al te goed en mocht ook geen hars gebruiken desondanks wist de Naaldwijkse ploeg toch een overwinning te pakken. De ruststand was 20-12 in het voordeel van Westlandia dat de wedstrijd met 36-31 won.

Tim Zuijderwijk wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer/coach van de Naaldwijkse ploeg. De Naaldwijker coachte enkele seizoenen geleden verdienstelijk de reserves van Westlandia dames in de hoofdklasse.