Archief

Inbrekers betrapt in Naaldwijkse Gerberalaan

Twee inbrekers zijn zaterdagochtend omstreeks half vier betrapt, toen zij wilden inbreken in een woning aan de Gerberalaan in Naaldwijk. De door een omwonende gealarmeerde politie kon een van de twee aanhouden in de nabijgelegen Anjerlaan. De andere is rennend gevlucht.

Een van de bewoners hoorde midden in de nacht een verdacht geluid, belde direct 112 en ging achter de inbrekers aan. Er werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, waarbij de politie baat had bij schoenafdrukken in het laagje vers gevallen sneeuw. Er is een tas met inbrekersspullen in de bosjes gevonden en een van de inbrekers, die zich had verstopt, kon worden aangehouden. Deze verdachte zag dat de politie een hond wilde inzetten en kwam direct met zijn handen omhoog een tuin aan de Anjerlaan uitlopen. Het gaat om een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De andere man is via de Anjerlaan en de Rozenstraat aan de overkant van de Kruisbroekweg een steegje ingerend. Naar hem wordt verder onderzoek gedaan.

Verder wijst de politie er op, dat er mogelijk bij meerdere woningen in de omgeving van de Gerberalaan een inbraakpoging is gedaan. Daarom is buurtbewoners gevraagd om ramen en deuren te controleren op schade. Ook is gevraagd om eventuele camerabeelden van verdachte personen. Die kunnen worden gemeld bij de politie Westland via telefoonnummer 0900-8844.

Categorieen:
Naaldwijk Westland 112