Archief
Dames Quintus 7

Dames Quintus 7

Handbal: Verburch verliest degradatieduel; Quintus start moeizaam in nacompetitie

In de strijd om degradatie leed Verburch een gevoelig nederlaag en het ziet er niet best uit voor de Poeldijkse ploeg. De nacompetitie ging van start voor de dames van Quintus. Met veel moeite werd Borhave verslagen. Het derde team van Quintus won voor de tweede keer op rij.

Dames

Eredivisie

In de eerste wedstrijd in de tweeluik tegen Borhave voor een plaats in de halve finale om het Nederlands Kampioenschap had Virto/Quintus het zeer lastig tegen Borhave. In sporthal 't Wooldrik in Borne won Quintus met 28-25 en zal in de return een goede wedstrijd moeten afleveren om Borhave niet de mogelijkheid te geven om voor een verrassing te zorgen.

De openingsfase ging nog gelijk op (3-3), maar daarna liep Borhave uit naar een voorsprong van vier treffers (10-6). Quintus wist voor de pauze het verschil te verkleinen naar één treffer (12-11). Na de pauze scoorde Quintus drie keer op rij en had het vanaf dat moment een voorsprong. De grootste voorsprong was vijf treffers (18-23). In slotfase wist Quintus een voorsprong te behouden en vertrok uit Overijssel met een 28-25 overwinning. Bij Borhave ontvingen vijf speelsters een twee minuten tijdstraf. Quintus kreeg twee tijdstraffen van het arbitrale duo Kloezen en Gozefroot.

Over twee weken is de return in de Eekhouthal. Aanvang van deze wedstrijd is 18.45 uur.

Tweede divisie B

Het degradatiespook komt steeds verder om de hoek kijken bij Verburch. Voor de vijftiende keer dit seizoen moest de Poeldijkse ploeg haar meerdere erkennen in de tegenstander. Tegenstander Oliveo, dat één punt meer had, pakte twee belangrijke punten in de degradatieknaller tegen de hekkensluiter uit het Westland. In een open wedstrijd werd het publiek getrakteerd op maar liefst 77 doelpunten. Oliveo won met 41-36. In Pijnacker was het een harde wedstrijd, althans dat vond het arbitrale duo, want maar liefst 10 keer kreeg Verburch een twee minuten tijdstraf. Oliveo kreeg acht tijdstraffen.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Verburch op de laatste plaats en heeft twee punten achterstand op United Breda (nummer 10) en drie punten achterstand op Oliveo (nummer negen). MIC staat op plaats elf en heeft evenveel punten als United Breda. De drie nummer laatst kunnen na 22 wedstrijddagen gelijk eindigen en dat geldt het doelsaldo en dat kan nog wel eens in het voordeel van Verburch uitvallen. MIC heeft het slechtste doelsaldo (min 102). United Breda heeft min 63 en Verburch heeft een saldo van min 68.

Verburch ontvangt Westlandia, dat zich morgen met een stunt bij VOC 2 kan veilig spelen of doet dat volgende week tegen de streekgenoot, en het sluit af bij Ventura. MIC ontvangt nog Hellas, dat bij winst definitief veilig is, en gaat op bezoek bij VELO. United Breda ontvangt Nieuwegein en gaat op bezoek bij Hellas. Oliveo speelt nog tegen Ventura en Dongen.

Heren

Tweede divisie B

Voor de tweede keer op rij wist het derde team van Quintus tot winst te komen en wisselde met het derde team van Hellas van plaats op de ranglijst. Quintus staat vierde. In sporthal De Burcht in Boekel speelde Quintus tegen Habo'95 en won met 24-20. De ruststand was 9-8 in het voordeel van de Heulse ploeg. Quintus startte matig, maar nadat het in de wedstrijd was gekomen, had het de controle over het verloop van het duel. Jaap Mol speelde een goede wedstrijd en was één van de aanjagers.

Categorieen:
Poeldijk Westland Sport