Archief

Het melkmeisje van Vermeer, maar dan in bloemen

Studenten van de opleiding Bloem & Design aan het MBO Westland verdiepen zich deze week in topwerken van het Rijksmuseum. Ze moeten van die werken een bloemstuk maken en daarbij hun fantasie gebruiken.

Zo verbeeldt een wit bloemstuk de melk uit het schilderij 'het melkmeisje' van de 17e eeuwse Delftse schilder Johannes Vermeer. En een oud-Hollandse molen in een weiland van de 19e eeuwse schilder Constant Gabriel wordt verbeeld met een boel mos en groene bloemen.

De school is gevestigd in het nieuwe World Horti Center in Naaldwijk, samen met de nodige bedrijven uit de bloemensector. Docent Andrew Aue: "Wij wilden graag het bedrijfsleven integreren in het onderwijs. Nu is het zover dat we geen schoolopdrachten meer hebben, maar echte opdrachten."

Dankzij de samenwerking met bedrijven zijn er genoeg bloemen beschikbaar voor het project met het Rijksmuseum. Annemiek Spronk zit namens het museum in de jury van dit bloemenproject: "Ik let vandaag op wat de studenten heeft geïnspireerd en hoe ze dat hebben verwerkt naar de 21e eeuw."

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur