Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Westlandroute tussen A20 en Veilingroute geopend

Nabij het Vlietpolderplein tussen Naaldwijk en De Lier is begin donderdagmiddag de zogenoemde Westlandroute officieel geopend. Het gaat om de verbinding tussen de Veilingroute (N222) en rijksweg A20. De opening voor het 'publiek' is overigens pas om 16.00 uur. Dit betekent dat doorgaand verkeer niet langer genoodzaakt is om via de drukke kruising bij het Carlton Hotel in Naaldwijk te rijden.

De nieuwe route is onder meer een uitkomst voor het vrachtverkeer dat vanaf de A12 komt en richting Hoek van Holland moet. Ook veel inwoners van 's-Gravenzande en het westelijk deel van Naaldwijk zullen vrijwel zeker De Westlandroute als dankbaar reisalternatief benutten. Als gevolg hiervan zullen de andere verkeersdeelnemers van de oorspronkelijke route sneller dan voorheen hun bestemming kunnen bereiken.

De openstelling van de Westlandroute vormt een van de laatste schakels in de voltooiing van het 3-in-1 project, waarbij het gaat om ingrijpende verbetering van het hoofdwegennet in dit deel van het Westland. De officiële opening werd verricht door gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland en verkeerswethouder Bram Meijer van de gemeente Westland.