Archief

Vier genomineerden Loftrompet bekend

Buurtrestaurant Bij Mekaar, Hospice Beukenrode, SeniorWeb Westland en de vrijwilligers van VluchtelingenWerk Westland zijn genomineerd voor de Loftrompet 2017. Dat heeft de gemeente Westland bekend gemaakt. De onderscheiding, waarmee het vele vrijwilligerswerk in Westland wordt beloond en gewaardeerd, wordt uitgereikt aan het slot van de week van Loftrompet op dinsdag 27 maart.

Bij Mekaar is begonnen in 2015 en beschikt momenteel over twaalf locaties verspreid over alle kernen. Voor een klein bedrag kunnen buurtbewoners hier op een informele manier hier eten en met elkaar in contact komen. Bij Mekaar beschikt over zo'n 150 vrijwilligers.

Het hospice in Naaldwijk beschikt over 70 vrijwilligers. Zij zorgen voor een 'bijna-thuis' gevoel voor de gasten die hier tijdens de laatste maanden van hun leven verblijven.

Bij SeniorWeb organiseert een tiental senior-vrijwilligers geheel belangeloos cursussen voor iedereen vanaf 55-plus over alles wat met de digitale wereld te maken heeft. Het cursusaanbod is divers van 'Leren aan huis' tot aan het maken van een fotoboek.

35 vrijwilligers van VluchtelingenWerk Westland begeleiden en ondersteunen jaarlijks zo'n 150 asielzoekers en vluchtelingen om hun weg te vinden in Westland. De belangrijkste doelstelling is het zelfredzaam maken van de cliënten, dit varieert van contacten leggen in de buurt, administratieve ondersteuning tot het zoeken van (vrijwilligers)werk.

Vanaf dinsdag tot en met 26 maart kunnen Westlanders stemmen op hun favoriete vrijwilligersorganisatie. Dat kan via de website www.loftrompetwestland.nl. Op WOS TV is vanaf vrijdag het tweede en laatste deel te zien van het programma waarin de genomineerden worden verrast. Deel één is terug te zien via Uitzending Gemist.