Archief

Ambassade VS genoemd als locatie museum RockArt

De voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout in Den Haag zou een prima locatie zijn voor popmuseum RockArt. Dat is althans de opvatting van Groep de Mos, een van de partijen in de Haagse gemeenteraad. Het popmuseum is nu gevestigd in Hoek van Holland, maar is al geruime tijd op zoek naar een ruimere behuizing en dan het liefst in Den Haag, traditioneel de pophoofdstad van Nederland.

Eigenaar Jaap Schut liet eind vorig jaar weten samen met de gemeente Den Haag diverse locaties te onderzoeken, van Scheveningen Haven tot de binnenstad en de Binckhorst, maar niet over een nacht ijs te willen gaan. Museum RockArt verhuist niet zomaar, zei Schut tegen WOS Media. "Wij willen een stap voorwaarts maken en uiteindelijk ook groeien."

Groep De Mos heeft nu de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout voorgesteld. Het Gemeentemuseum zou daar de Escher-collectie uit het stadspaleis aan het Korte Voorhout willen onderbrengen. De politieke partij vindt dat het Haagse gemeentebestuur het idee van een hotel in het gebouw moet laten varen en moet onderzoeken of beide musea in het gebouw kunnen worden ondergebracht.