Handbalsters Quintus uitgeschakeld in Europa

De kwartfinale in de Challenge Cup is het eindstation geworden voor Virto/Quintus. De Heulse ploeg wist in de return niet te stunten tegen titelverdediger HC Lokomotiva Zagreb. De Kroaten wonnen, na de winst van vorige week (26-17), ook de return. In de Eekhouthal werd het 27-24. Van de toeschouwers kregen de speelsters een welverdiend applaus na een mooi Europees avontuur.

Quintus opende met het publiek achter zich goed aan de wedstrijd en wist een gaatje te slaan van drie treffers. Na acht minuten spelen was de stand 6-3 voor de thuisploeg. Daarna kreeg Lokomotiva Zagreb de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd en werd daarbij geholpen door de thuisploeg, want drie onnodige persoonlijke fouten in de aanval gaven de bezoekers de kans om gelijk te komen (6-6). Zagreb had meer power in de aanval en als het aanzette dan wist het de Heulse defensie te ontregelen. Aanvallend had Quintus moeite om de Kroatische doelvrouw te passeren doordat de schoten niet scherp en doorzichtig waren. Na een kwartier spelen kwam Zagreb voor het eerst op voorsprong (7-8) daarna ging het om en om. De ruststand was 16-15 in het voordeel van de titelverdediger.

Na de pauze kwam Lokomotiva Zagreb sterk uit de kleedkamer. Met goed gevarieerd en snel handbal wist het aanvallend de Heulse verdediging te verrassen. Verdedigend stond het als een huis bij de Kroatische ploeg tegen een wat statische aanval van de thuisploeg. Binnen tien minuten was de wedstrijd gespeeld en leidde Zagreb met 21-15. Cynthia Grift scoorde pas bij 15-23 voor de eerste keer voor Quintus na de pauze en toen was er ruim 45 minuten gespeeld. Na ruim 50 minuten handballen was de stand 25-19 voor Zagreb. Quintus wist in de laatste tien minuten nog iets doen aan de achterstand. Het verschil werd nog even twee treffers (23-25 en 24-26) voordat Zagreb het laatste doelpunt van de wedstrijd wist te maken: 24-27.

De van een blessure teruggekeerde Cynthia Grift werd topscorer met zes treffers. Na 26 Europese duels staat de teller op 82 doelpunten. Daisy Hage staat op 168 doelpunten. Iva van der Linden staat exact op 25 doelpunten uit 17 wedstrijden. Anouk Zwinkels kon net niet de 70 doelpunten aantikken, zij bleef na dit Europees avontuur steken op 69 treffers in 24 wedstrijden. Trainer/coach René Romeijn heeft nu 21 duels in Europa op zijn naam met Quintus en won daarin negen keer en 12 keer ging de winst naar de tegenstander.

Topscorers: Cynthia Grift (6), Daisy Hage (5), Lois Strik (4), Lisa Warmerdam (2), Anouk Zwinkels (2), Susan de Bakker, Lieke Martens, Amy Oostveen, Iva van der Linden, Lisanne Zwinkels