Archief

Handballers Westlandia blijven op kampioenskoers

Westlandia blijft koploper in de hoofdklasse door een ruime overwinning op HVOS. Quintus verloor de laatste wedstrijd in de Ben-League van Volendam. DIOS verloor nipt van het derde team van Aalsmeer. Het derde team van Quintus won van DWS.

Bene-League

Wematrans/Quintus heeft het seizoen in de Bene-League voor de derde keer meer dan 40 tegentreffers moeten incasseren. Na Achilles Bocholt (45), BEVO (41) wist Kras/Volendam op de laatste speeldag 41 treffers te scoren tegen de Heulse ploeg. Vanaf nu zijn alle ogen gericht op handhaving in de grensoverschrijdende competitie. Quintus neemt het in de nacompetitie op tegen JMS/Hurry Up, Stipt/Houten en DFS Arnhem. Twee van deze vier ploegen zullen volgend seizoen in de Bene-League spelen. De andere twee ploegen spelen dan in de eredivisie.

Eerste divisie

DIOS had een lastige uitwedstrijd tegen het derde team van Fiqas/Aalsmeer. Trainer/coach Arjan Koster had weinig wisselmogelijkheden, vanwege blessures en zieken. Tel daarbij op dat het tweede team, dat strijd om het kampioenschap, tegelijkertijd moest spelen waardoor het aantal wisselspelers op één stond. Al snel bleek dat Robin Huisman niet veel kon spelen, moesten de andere spelers nagenoeg de volle 60 minuten aan de bak. Dit deden de spelers van DIOS prima en gaven Aalsmeer goed partij. De basis van een geode wedstrijd was de wilskracht en het positief blijven. Aalsmeer leidde halverwege de wedstrijd met 12-10 en won de wedstrijd uiteindelijk met 28-26. Mark van Vliet werd topscorer met acht doelpunten. Het tweede team verloor overigens van Ventura met 22-18 en kan het kampioenschap vergeten.

Tweede divisie B

Het derde team van Quintus heeft de zevende thuisoverwinning gehaald uit 10 beurten. In de Eekhouthal won de Heulse ploeg van DWS. Het werd een degelijke 27-24 overwinning voor de promovendus. De ruststand was 17-12 voor de thuisploeg. Doelman Marco Dofferhoff stopte drie strafworpen.

Hoofdklasse C

De strijd om het kampioenschap gaat waarschijnlijk op basis van doelsaldo beslist worden. WPK/Westlandia en Helius weten wat zij moeten doen in de slotfase van de competitie, namelijk met een zo groot mogelijk verschil van de tegenstander winnen of hopen dat de ander onderweg punten verspeeld. In de voorlaatste thuiswedstrijd ontving koploper Westlandia nummer zes HVOS. Het leverde overwinning nummer vijftien op van het seizoen. De Naaldwijkse ploeg won in sporthal De Pijl met 34-23 van HVOS en blijft koploper.Categorieen:
Naaldwijk Sport