Archief
Ormoep West

Ormoep West

Verdachte doden eigen vrouw mag proces in vrijheid afwachten

Een 48-jarige man uit Maasland, die wordt verdacht van het doden van zijn vrouw in juni 2017 in hun eigen huis, mag zijn proces in vrijheid afwachten. Aan zijn voorlopige vrijlating heeft de rechtbank donderdag wel een aantal voorwaarden gesteld. Zo heeft hij een meldplicht, mag hij het land niet uit en moet hij bij zijn broer gaan wonen. Dat meldt mediapartner Omroep West.

De verdachte zat al bijna tien maanden vast. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is zij overleden aan hersenletsel, dat veroorzaakt werd door geweld. Een wond op haar achterhoofd zou haar fataal zijn geworden. Dat die wond werd veroorzaakt door een val van de trap, sloot het Nederlands Forensisch Instituut uit. Omdat de man als enige in het huis op het Ingeland was, ziet het OM hem als dader.

De verdediging liet een rapport opstellen door een tweede deskundige, die tot een andere conclusie komt. Met het inbrengen van dit nieuwe rapport van een patholoog ontstaat volgens de advocaat van de verdachte een 'medische patstelling', tussen de deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut en de deskundige van de verdediging die concludeert dat 'een val zeker niet uitgesloten kan worden'.

Hierdoor is volgens de advocaat nu een medische discussie ontstaan in plaats van een juridische. En zo lang die gaande is, wilde hij niet dat zijn cliƫnt nog langer in de cel bleef. Hij vroeg donderdag dan ook om vrijlating. "Er is voldoende twijfel en bij twijfel moet hij eruit." De rechter ging daarin mee, op 9 maart komt hij vrij.

De Maaslander heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Donderdag zei hij tijdens de zitting: "Het is al triest genoeg dat ik mijn vrouw verloren heb. Ik ben mijn maatje kwijt, dat is het ergste." R. blijft wel verdachte in de zaak.

Categorieen:
Maasland 112