Archief
Signbiblio 1

Signbiblio 1

Boerderij van de toekomst als voorbeeld voor huidige veehouders

De boerderij van de toekomst, die over enige tijd moet verrijzen in de Zuidbuurt tussen Vlaardingen en Maassluis, moet als een voorbeeld dienen voor huidige melkveebedrijven in het Midden-Delflandgebied. Er wordt niet alleen melk geproduceerd, maar de boerderij kan ook gebruikt worden voor veel meer functies. Dat stelt Govert van Oord, wethouder in Midden-Delfland.

"We noemen het met een beetje ambitie 'de boerderij van de toekomst', omdat wij denken dat over 10 à 20 jaar de meeste boerderijen in Midden-Delfland die verbrede functie zullen hebben", aldus Van Oord. "Aan de ene kant produceren en aan de andere kant zorgen voor beleving." Die beleving moet bijvoorbeeld zijn, dat mensen kunnen zien waar hun melk vandaan komt, maar ook dat er op de locatie kan worden vergaderd.

De gemeente kreeg onlangs groen licht voor de koop van 13 hectare grond in de Zuidbuurt, als toevoeging aan de 30 hectare die al in bezit was. Donderdagmiddag is met diverse partners in het project een startbijeenkomst gehouden. De verschillende partijen gaan hierna aan de slag met de vormgeving van het project en daarna volgt de zoektocht naar een ondernemer die de boerderij gaat leiden.