Archief
Diana de Bruijn

Diana de Bruijn

Sponsorloop levert minimaal 1.000 euro op voor Hoekse Druppies

De basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland hebben woensdag via een sponsorloop minimaal 1.000 euro opgehaald. Pas maandag wordt het definitieve bedrag bekend. Het geld wordt gebruikt om elf leerlingen van deze scholen te steunen in hun reis naar de Estse hoofdstad Tallinn. De Hoekse Druppies doen daar mee aan een internationale finale van de First Lego League.

De scholen hebben in totaal 24.000 euro nodig om de reis te kunnen bekostigen. Daarvan is op dit moment bijna 10.000 euro binnen. Via meerdere acties proberen de 'Druppies' binnen de komende veertien weken het resterende deel nog binnen te halen.

De Hoekse Druppies hebben een ontwerp gemaakt voor de ideale watertuin: een woonwijk zonder wateroverlast. De leerlingen eindigden onlangs op de derde plaats in de Beneluxfinale en mogen daarom door naar de internationale finales. De First Lego League Estonian Open International wordt gehouden van 6 tot 8 juni. Er doen meer dan 100 teams uit 80 landen mee.