Archief
selectie VELO 5

selectie VELO 5

Zaalhandbalsters VELO winnen ruim van degradatiekandidaat

VELO heeft een ruime overwinning behaald op degradatiekandidaat Oliveo en hielp daarmee streekgenoten Westlandia en Verburch. De reserves van Quintus versloegen het lastige DSS. De reserves van Westlandia verloren van de nummer drie Internos.

Eerste divisie

Na een kleine overwinning op DSS hebben de reserves van Virt/Quintus de tweede plaats weer veroverd. De Heulse formatie moest vier wedstrijddagen geleden deze positie afstaan aan ZAP. In de Eekhouthal begon de thuisploegmatig tegen de bezoekers uit Heemskerk. DSS opende met een 5-1 voorsprong, waardoor coach Will Plugge genoodzaakt was een time-out te nemen om de Heulse ploeg op scherp te zetten. Dit lukte en langzaam kwam Quintus terug in de wedstrijd tegen het taaie DSS. Na ruim 19 minuten spelen kwam Quintus voor de eerste keer aan leiding (9-8). De ruststand was 13-10 voor de thuisploeg Na de pauze was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Quintus leidde comfortabel (20-14), waarna de ploeg toch inzakte en DSS direct wist te profiteren. De laatste vijf minuten gingen in met een 24-22 voorsprong voor Quintus. Na een spannende slotfase won Quintus de wedstrijd toch met 25-23.

Tweede divisie B

Voor Veneco/VELO stond de wedstrijd tegen degradatiekandidaat op het programma. Aan de Noordweg had de thuisploeg geen enkele moeite met de bezoekers uit Pijnacker. Na een 19-14 ruststand behaalde VELO een ruime 37-29 overwinning. Met nog vier wedstrijden te gaan staat VELO op een derde plaats. Dit lijkt de maximaal haalbare positie te zijn voor de ploeg van trainer/coach Bart de Koning. De achterstand op VOC bedraagt nu drie punten, echter de Amsterdamse reserves hebben nog een wedstrijd te goed waarin het ruim voorstaat tegen Ventura. De voorsprong op nummer vier Ventura bedraagt vijf punten. Over twee weken kan VELO in een rechtstreeks duel tegen Ventura plaats drie definitief veilig stellen.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia wisten in de thuiswedstrijd tegen Internos geen overwinning te behalen. In sporthal De Pijl gingen de bezoekers uit Brabant met een 24-21 overwinning terug naar huis. Door deze overwinning staat Internos weer op plaats drie. Westlandia staat zevende en met nog vier wedstrijden te gaan, lijkt de ploeg zeker van lijfsbehoud. Het verschil met de p/d-plaats bedraagt zes punten, echter gezien het programma van alle clubs onder Westlandia is lijfsbehoud nog maar een formaliteit.

Categorieen:
Sport