Archief
Uit brochure Vestia

Uit brochure Vestia

LPF vraagt actie B en W voor verwarming in Hoogeland

De raadsfractie van LPF Westland heeft zaterdag bij het college van B en W vragen ingediend over problemen met de verwarming in de Naaldwijkse wijk Hoogeland. Zij wil dat het college woningcorporatie Vestia oproept om het probleem serieus aan te pakken. Desgevraagd laat Vestia zondag weten, dat er actie is ondernomen.

"We hebben twee meldingen ontvangen bij onze nooddienst dit weekend. Om de problematiek te verhelpen hebben we een onderdeel nodig van de fabrikant. De fabrikant kunnen we nu niet bereiken. Maandag lossen we het probleem op", aldus Vestia.

"Ondertussen hebben we de twee bewoners mobiele verwarming aangeboden via onze aannemer. Vanochtend hebben we geprobeerd de bewoners te bereiken om te vragen hoe het gaat, maar helaas waren zij onbereikbaar", verklaart de corporatie.

De LPF wijst er op, dat het grootste deel van de wijk wordt verwarmd met restwarmte van omliggende kwekerijen. "Vestia, die eindverantwoordelijk is voor de levering van warmte, stuurt de bewoners van het kastje naar de muur en geeft eigenlijk aan naar de bewoners dat het systeem deze temperaturen niet aankan en dat de bewoners dit maar moeten accepteren", betoogt de LPF. De fractie erkent, dat de gemeente Westland geen directe bemoeienis in deze kwestie heeft, maar wel een verantwoordelijkheid heeft in het kader van de volksgezondheid.