Archief

Handbalsters Westlandia winnen ruim; Verburch verliest nipt

In de strijd om lijfsbehoud in de Tweede divisie B haalde WPK/Westlandia een ruime overwinning op United Breda. Streekgenoot Verburch hield net geen verdiend punt over aan de uitwedstrijd tegen AJ Sports/Hellas. Het wordt een spannend slot voor zeven ploegen met nog vier wedstrijden te spelen.

Verburch is na de 26-25 nederlaag tegen Hellas nog steeds hekkensluiter met tien punten en heeft het twee punten achterstand op de gedeeld nummers 8, namelijk MIC, Westlandia en United Breda. Nieuwegein staat zesde en heeft nu 15 punten. Hellas heeft 13 punten en Oliveo staat elfde met 11 punten en moet morgen nog spelen. Verburch tegen Hellas was een wedstrijd waarin beide ploegen gelijkwaardig waren. Hellas leidde halverwege de wedstrijd met 15-14. Verburch voelde zich wel benadeeld doordat een aantal keren een aanval (doelpunt) te vroeg werd afgefloten voor een vrije worp.

Westlandia speelde een vierpunten wedstrijd tegen United Breda. De bezoekers zijn al weken uit vorm en in sporthal De Pijl profiteerde Westandia hier van. United Breda won voor het laats in december vorig jaar. Westlandia had de wedstrijd binnen het kwartier al beslist en kon daarna vrij spelen. Het werd een 35-15 overwinning.

In het restant van de competitie speelt Verburch nog tegen VELO, en de krakers tegen Oliveo en Westlandia en het sluit de competitie af tegen Ventura. Westlandia speelt volgende week tegen Oliveo, daarna nog tegen VOC 2, Verburch en het sluit af tegen BFC.

Categorieen:
Sport