Archief

Handballers van DIOS weten weer te winnen; Quintus onderuit

Het lukte net weer niet voor Quintus in de Bene-League. De Heulse ploeg moest een nipte nederlaag incasseren. DIOS en de reserves van Quintus wonnen hun duel wel. Het derde team van Quintus verloren.

Bene-League

In de laatste seconde van de wedstrijd kreeg Wematrans/Quintus de gelegenheid om een gelijkspel te behalen, echter de inzet van Lex Dofferhoff verdween net over de goal van tegenstander HC Visé, waardoor de Belgische bezoekers met een 28-27 overwinning vertrokken uit de Eekhouthal.

In het eerste bedrijf was zowel de dekking als aanval prima bezig en dat resulteerde in een kleine voorsprong van twee treffers. Na een kwartier spelen was de stand 7-5, waarna Quintus tot twee keer toe een voorsprong van drie doelpunten had. Beide keren wist Visé terug te komen en bij de laatste keer (12-9) kwam de Belgische ploeg bij 13-12 langszij. De ruststand werd ook gelijk: 14-14.

Na de pauze had Visé de betere opening en binnen acht minuten was het verschil drie (16-19). Door te profiteren van een aantal fouten bij de thuisploeg liep Visé uit naar een 22-16 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld. Visé had niet gerekend op een wederopstanding van Quintus. De thuisploeg zette aan voor een slotoffensief en dankzij een uitstekend spelende Rick van Ravesteijn (10 doelpunten in de wedstrijd) kwam Quintus dichter en dichter bij. Een spannend slot volgde na een 26-24 stand na 52 minuten spelen. Visé kreeg de gelegenheid om bij een 27-28 voorsprong de wedstrijd te beslissen. De strafworp werd gemist en Quintus kreeg in de laatste 30 seconden de mogelijkheid om gelijk te maken. De laatste aanval eindigde echter over de goal van Visé, waardoor de Belgen met een nipte 28-27 overwinning huiswaarts keerden.

Eerste divisie

In de race om het kampioenschap hebben de reserves van Wematrans/Quintus twee belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. De lastige uitwedstrijd in en tegen Nieuwegein werd met 34-28 gewonnen. Zodoende nam Quintus revanche op de nederlaag in de thuiswedstrijd toen de ploeg uit de provincie Utrecht met 27-25 won. Zowel aanvallend als verdedigend liet Pascal Eversteijn zich gelden. De routinier was een rots in de branding bij de Heulse ploeg. In het geheel werkte Quintus een goede wedstrijd af. Aanvallend liep het als vanouds en verdedigend liet de ploeg weinig steken vallen. Na een ruststand van 18-14 in het voordeel van Quintus konden de bezoekers een mooie overwinning bijschrijven. Het verschil met koploper Volendam 2 blijft twee punten. Indien Volendam volgende week wint van Nieuwegein en Quintus verslaat Olympia'89 dan wint Volendam de vierde periode en is het officieus kampioen. Quintus speelt dan sowieso nacompetitie.

Eindelijk kon DIOS weer twee punten aan het totaal toevoegen, dankzij een 28-26 overwinning op Snelwiek. De ploeg uit Midden-Delfland had in de voorgaande zes wedstrijden, maar één punt gepakt. DIOS speelde in de Ballonhal een goede wedstrijd en leidde halverwege de wedstrijd soeverein met 16-9. Na de pauze liet DIOS de teugels onnodig vieren en gaf het de tegenstander de gelegenheid om dichterbij te komen. Met nog ruim vijf minuten spelen op de klok was het verschil nog maar één treffer in het voordeel van de thuisploeg. In een spannende slotfase wist DIOS een 28-26 overwinning uit het vuur te slepen tegen Snelwiek.

Tweede divisie B

Het derde team van Quintus was niet compleet en dat betekende dat hekkensluiter Gemini de eerste overwinning van het seizoen wist te behalen. Gemini leidde halverwege met 16-12 en won de wedstrijd met 32-23. Het derde team van Quintus speelt volgend komend seizoen ook in de Tweede Divisie.Categorieen:
Midden Delfland Sport