Archief

Roeling: Kloosterpad platgooien en nieuw bouwen

Als het aan gemeenteraadslid Ed Roeling ligt, wordt het wooncomplex aan het Kloosterpad in Den Hoorn platgegooid en wordt er nieuwbouw gepleegd. Dat zegt de bewoner en fractievoorzitter van Mijn Partij in het programma Dit Was Februari, dat vanaf vrijdagavond wordt uitgezonden op WOS TV. Volgens Roeling is dit de enige mogelijkheid om de leefbaarheid in de wijk te doen terugkeren.

"Ik loop er regelmatig doorheen en zeker in deze wintermaanden is het zo treurig. Het is allemaal steen, beton, metaal. Het is gehorig... De leefbaarheid wordt mede bepaald door hoe iets eruit ziet. Hoe ervaren mensen het? Hoe kun je mensen verbinden? Dat is nu totaal niet aan de orde, iedereen is op zichzelf."

Rond het complex spelen al jaren problemen. Van inbraken en zelfmoordpogingen tot prostitutie, wietkwekerijen en junks. In januari werd een 59-jarige bewoner in zijn woning vermoord.

Overleg

Inmiddels heeft de corporatie Wonen Midden-Delfland (WMD), beheerder van de woningen, aangegeven dat één woning vanaf april wordt ingericht als buurtpost, ook wordt de verlichting aangepakt.

Sinds vorige week zijn Wonen Midden-Delfland en de gemeente in gesprek met de bewoners over de toekomst van de wijk, maar Roeling heeft er weinig vertrouwen in. "We hebben nu één gesprek achter de rug en de ideeën en suggesties kwamen vanuit de bewoners. Als ik dan aan de beide figuren (vertegenwoordigers WMD en gemeente) vraag: Wat is dan jullie idee?, dan weten ze het niet. Dan denk ik, ja dit wordt nog een lange rit."

Reactie burgemeester

Burgemeester Arnoud Rodenburg laat in een reactie aan WOS Media weten, dat platgooien wat hem betreft "heel grof" is richting de inwoners van Midden-Delfland. "Ik zie dat er keihard wordt gewerkt door de woningbouwvereniging en inwoners om een positieve beweging te maken. Goede ideeën voor een betere woonomgeving met betrokken bewoners worden vrijwel direct uitgevoerd. Laten we daar samen onze energie aan blijven geven. Zo kijk ik ernaar."