Archief

Waterman wil nog jaren door, maar wat wil de politiek?

Zwemmen bij De Waterman in Wateringen is ook komende zomer mogelijk. Maar wat daarna? De beheerders van het bad weten het niet en ook de politiek is er nog niet uit. Dat er snel duidelijkheid moet komen, staat wel vast.

Het zwembad aan de Dorpskade wordt al jaren door een groep vrijwilligers beheerd en onderhouden. Komende zomer kun je daar sowieso baantjes trekken. De 50.000 euro die in 2016 werd gereserveerd voor een onderzoek naar de toekomst van De Waterman, is namelijk maar voor een deel gebruikt, en kan volgens wethouder Peter Ouwendijk in de exploitatie van 2018 worden gestopt.

Daarna blijft het vaag. De vrijwilligers willen door, maar de politiek heeft nog geen besluit genomen. De tijd dringt echter. De apparatuur in de technische ruimte is zo goed als afgeschreven en ook het zwembad zelf moet grondig worden opgeknapt. Daar is natuurlijk geld voor nodig; geld wat nog niet is gereserveerd door de gemeente.

Leo Zwinkels is nu een jaar voorzitter van Waterman Natuurlijk. Hij wil het bad met de vrijwilligers verder ontwikkelen. Er zijn concrete plannen. Bij de entree is veel loze ruimte, waar ook andere verenigingen uit Wateringen gebruik van zouden kunnen maken.

De enorme ligweide naast het bad is nu alleen toegankelijk als het bad open is. "Als het bad niet in gebruik is, kun je dit park openen", zegt Zwinkels. "Je zou daar bootcamp-spullen neer kunnen zetten".

De politiek heeft nog geen besluit genomen. In januari sprak Zwinkels de gemeenteraad toe, maar kwam van een koude kermis thuis. Besluitvorming vindt pas na de verkiezingen van 21 maart plaats. Als het dan nog maanden duurt, is het gedaan met De Waterman, stelt hij. Toch houdt de voorzitter hoop. "Als je dit unieke gebied hier ziet, moet het mogelijk zijn om hiermee verder te gaan".

Categorieen:
Wateringen Politiek