Archief
Google Earth 1

Google Earth 1

Geen fietspad langs Coldenhovelaan

De gemeente Westland is vanwege de hoge kosten vooralsnog niet van plan om een fietspad aan te leggen langs de Coldenhovelaan in Maasdijk. Wel komt er op de Coldenhovelaan een verbodsbord voor (brom)fietsers en een aanvullend bewegwijzeringsbord om de route voor fietsers te verduidelijken.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van de LPF. De fractie had om een fietspad gevraagd, omdat fietsers nu vaak gebruik van de rijbaan om bij de bedrijven aan de Transportweg op het bedrijventerrein of Eetcafe Westgaag te komen en dat levert volgens de LPF onveilige situaties op. Volgens de gemeente loopt de fietsroute via de Bandijkweg en worden de onveilige situaties veroorzaakt door (brom)fietsers die een kortere route willen nemen.

Voor een fietspad langs de Coldenhovelaan zouden echter maatregelen als een damwand, grondverwerving en oversteekvoorzieningen moeten worden genomen. En afhankelijk van de gekozen oplossing komen de kosten van die maatregelen tussen de 500.000 en 900.000 euro uit, aldus het college.

Categorieen:
Maasdijk Westland Politiek