Archief

Lancering Ervaar Maassluispas begin 2018

In het eerste kwartaal van 2018 wordt de Ervaar Maassluispas gelanceerd. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een raadsinformatiebrief. De gemeente betaald er 10.000 euro aan mee. Daarmee komt de wens van D66 Maassluis eindelijk uit. De partij pleit al jaren voor een eigen stadspas.

De Ervaar Maassluispas moet de huidige Binnenloper die in de binnenstad van Maassluis gebruikt wordt, vervangen. In de toekomst zouden er ook gemeentelijke producten op kunnen worden gezet, zodat de pas ook gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het kopen van schoolspullen door mensen met zeer weinig geld.

Naar verwachting gaan rond de 20 nieuwe deelnemers meedoen met de pas. Het totaal aantal deelnemers aan de Ervaar Maassluispas wordt door de organisatie geschat op 65. De verwachting is dat 10.000 nieuwe passen zullen worden uitgezet.

De uitrol van de nieuwe pas onder de 45 oude deelnemers en de huidige pashouders vindt nog dit jaar plaats. Aansluiting van nieuwe deelnemers zal vanaf begin volgend jaar mogelijk zijn. Deze uitrol moet volgens B en W gepaard gaan met een promotiecampagne en ondersteuning van een eigen Ervaar Maassluispas website.

Categorieen:
Maassluis Algemeen