Archief

Zilveren erepenning voor Aad Kester

Aad Kester uit Maasdijk heeft dinsdag de zilveren erepenning van de gemeente Westland ontvangen uit handen van burgemeester Agnes van Ardenne. De onderscheiding werd hem uitgereikt bij zijn afscheid als bestuurslid van VNO-NCW Westland-Delfland.

Volgens de gemeente is de bestuurlijke inzet van Kester van betekenis geweest voor ondernemend Westland, Maasdijk in het bijzonder. Sinds 1992 was hij initiatiefnemer van diverse overlegorganen voor ondernemers. Kester startte als medeoprichter van de Maasdijkse Ondernemersvereniging. In 1999 is mede door zijn inzet Sportcentrum Maasdijk gerealiseerd. In 2004 was hij een van de oprichters van het Kernoverleg Maasdijk (KOM).

Ook regionaal zette hij zich voor het Westlandse bedrijfsleven in. Vanaf 1995 bestuurlijk vanuit VNO-NCW en in 2015 met de oprichting van Kredietunie Westland. Daarnaast was hij voorzitter van het Platform Westlandse Sporthallen Maasdijk (2002-2015), voorzitter van de Stichting Klein Dierenverblijf Maasdijk (sinds 2013) en ook heeft Kester bestuurlijke functies vervuld bij voetbalvereniging Westlandia.

De erepenning in zilver wordt toegekend aan personen die zich gedurende ten minste 12,5 jaar, bijzondere omstandigheden daargelaten, uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland), meerdere organisaties/verenigingen op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen