Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande blijft scoren

FC 's-Gravenzande blijft er lustig op los scoren in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. Werden vorige week thuis zes doelpunten tegen koploper Noordwijk gemaakt, nu werden er in Ridderkerk bij RVVH vier in het net gewerkt. In de Tweede divisie was Excelsior Maassluis gastheer voor VVSB uit Noordwijkerhout. Aan de Lavendelstraat in Maassluis viel geen enkel doelpunt te noteren.

Excelsior Maassluis - VVSB

Na de afgelasting een week eerder bij IJsselmeervogels mocht Excelsior Maassluis de competitiedraad weer oppakken tegen VVSB. In deze thuiswedstrijd was er in de eerste minuut al een goede kans voor Vincent van den Berg. Toch bleef het in de eerste helft 0-0 in een als "vrij rommelig" bestempeld duel. Na rust werd het een steeds levendiger pot voetbal. Excelsior kwam met onder meer twee keer een bal op de lat vrij dicht bij een treffer, maar het bleef tot aan het eindsignaal 0-0.

RVVH - FC 's-Gravenzande

Tegen RVVH in Ridderkerk kwam FC 's-Gravenzande al in de eerste minuut op voorsprong door een doelpunt van Sander Koeleman. Die 0-1 werd ook de ruststand. In de tweede helft bouwden de 's-Gravenzanders verder aan hun positieve doelsaldo. Het werd 0-2 door Roy Vermolen, 0-3 door Yuri Westhoff en 0-4 door Ruben de Groot.

Eerste klasse A

Volendam - Westlandia

Westlandia-zaterdag heeft klop gehad in Volendam. In de 11e minuut kwam Westlandia op achterstand en na 23 minuten keken de Naaldwijkers zelfs tegen 2-0 aan. Na een handsbal van Volendam in het 16-metergebied mocht Dennis Verbeek een penalty nemen. Het werd daarmee 2-1, tevens de ruststand. Na een kwartier in de tweede helft had Volendam er twee goals bijgemaakt en ook de 5-1 zou nog op het bord komen.

Honselersdijk - DSO

Al vroeg in de thuiswedstrijd tegen het Zoetermeerse DSO kon Honselersdijk een voorsprong pakken. Het was Joey Valstar, die op aangeven van Tom van Veen de 1-0 maakte. DSO drong aan, miste een penalty en kreeg te maken met een afgekeurd doelpunt. De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven en, sterker nog, er vielen twee doelpunten bij de Zoetermeerders, waardoor het 1-2 bij rust was.

Kort voor het einde kreeg Honselersdijk een penalty en die werd door Tom van Veen benut. Eindstand 2-2.

TAVV - HVC'10

In Ter Aar hielden TAVV en HVC'10 elkaar in de eerste helft in evenwicht, waardoor de teams met de 'brilstand' aan de thee konden. Na rust werd de 0-1 gemaakt door Mitchell Bouwhuis en vervolgens kon Robin van den Bos de 0-2 laten aantekenen. Het werd voor HVC'10 allemaal nog mooier, toen Leroy Smits de 0-3 maakte.

Tweede klasse D

Hellevoetsluis - VDL

Vol goede moed na de overwinning tegen Alexandria '66 ging VDL op bezoek bij koploper Hellevoetsluis. De Maassluizers kwamen door Kees Ketting op 0-1, maar konden daar niet zo lang van genieten. Hellevoetsluis kwam nog ruimschoots voor rust terug en nam vervolgens een 2-1 voorsprong. Toch kon VDL een punt meenemen naar Maassluis, want Gautier Obiango scoorde in de tweede helft de gelijkmaker.