Dennis van Schie

Zaalhandbal heren: Westlandia wint weer; QUintus verliest van koploper

Westlandia bleef voor de achtste keer op rij ongeslagen en trok pas in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Quintus kon één helft goed meekomen met koploper Achilles Bocholt, maar verloor uiteindelijk ruim.

Bene-League

Na de overwinning van vorige week tegen Callant Tongeren en de uitslagen van de weken er voor wist koploper Achilles Bocholt dat de wedstrijd tegen Wematrans/Quintus anders ging verlopen dan de eerste wedstrijd van het seizoen. In België won Achilles Bocholt met 45-24, maar in de Eekhouthal ging het in de eerste helft minder makkelijk, maar na de pauze besliste de Belgische ploeg al snel de wedstrijd.

Quintus opende de score en dat was opmaak voor een leuke eerste helft waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven. Het vertrouwen was bij de thuisploeg aanwezig om de Belgische opponent tegemoet te treden. De scores gingen om en om. Bij een 9-9 stand kwam Achilles Bocholt voor het eerst op een voorsprong van twee treffers (9-11). De Belgische ploeg liep uit naar een 14-10 voorsprong mede door een gestopte strafworp van een Heulse speler. Achilles Bocholt wist deze marge niet te behouden en ging de rust in met een 16-15 voorsprong.

Na de pauze was het kijken welke ploeg het scherpst uit de kleedkamer kwam. Dit was Achilles Bocholt. Quintus was niet bij de les en na 41 minuten spelen was het verschil tussen beide ploegen vijf doelpunten (24-19). Het verzet van de thuisploeg was gebroken tegen de koploper. Achilles Bocholt liep verder uit en won de wedstrijd alsnog ruim met 36-24. In de tweede helft verliet de Belgische keeper Stef Gijbels geblesseerd het veld na een botsing met Quintus speler Alex Koop.

Hoofdklasse C

WPK/Westlandia blijft in het spoor van de koploper door zelf aan de sportieve plicht te voldoen. In sporthal De Pijl kwam nummer vijf Celeritas op bezoek. Het verschil tussenbeide ploegen bedroeg drie punten op de ranglijst in het voordeel van Westlandia. Het verschil tussen beide op het veld was groter. Na 60 minuten spelen stond een 36-27 eindstand in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. Dit zag er na één helft niet uit. De ruststand was 15-15. Het verschil in de tweede helft werd gemaakt door een betere conditie en een bredere bank bij Westlandia. Jerry Kester en Sander de Snaijer waren smaakmakers bij de thuisploeg.