Archief

Leerlingen denken mee over profielschets nieuwe burgemeester

Waarnemend burgemeester Van Ardenne gaat in het nieuwe jaar gastlessen verzorgen op zeven scholen in Westland. Zij doen dat onder de noemer van het project 'Burgemeester in de klas'. Op elke school krijgt een klas meer te weten over de rollen, taken en verantwoordelijkheden van de burgemeester. De leerlingen krijgen daarin de kans mee te denken over een profielschets van een nieuwe burgemeester.

Het project begint bij basisschool De Driekleur in 's-Gravenzande. Directeur René Kops nam het initiatief voor het bezoek van de burgemeester. "De leerlingen krijgen de opdracht na te denken over de manier waarop de zes andere scholen mee kunnen denken over belangrijke eigenschappen of taken voor de nieuwe burgemeester van Westland." Dit moet na de bezoeken uiteindelijk resulteren in een soort 'kinder-profielschets' voor de nieuwe burgemeester.

Naast De Driekleur doen ook de Willemsschool (Monster), Openbare Daltonschool Naaldwijk, De Aventurijn (Maasdijk), de koningin Julianaschool (De Lier) en 't Starblok en de Hoeksteen (Honselersdijk) mee. De leerlingen krijgen ook een tweede les over de gemeente zelf.