Signbiblio

Signbiblio

Zaterdagvoetbal: VELO blijft aan kop in derde klasse B

In de derde klasse B van het zaterdagvoetbal is Ferhat Sönmez goud waard voor VELO. Met twee doelpunten zorgde hij voor de kentering in de uitwedstrijd in en tegen Maasdijk. Hierdoor konden de Wateringers koploper blijven en het zich revancherende Lyra achter zich houden. In deze 'fietspoule' werd het duel Naaldwijk-Quick Steps afgelast. Het veld op sportpark De Hoge Bomen kon de regen van eind zaterdagochtend er niet meer bij hebben.

Maasdijk-VELO

Het duel van Maasdijk tegen koploper VELO gaf in de eerste helft een gelijkopgaande strijd te zien. Dit gold totdat Maasdijk-speler Tim van der Voort de ruimte kreeg, de VELO-keeper omspeelde en de 1-0 op het bord bracht. Ook na rust bleef VELO aanvankelijk nog in een te laag tempo spelen en was er eerst nog een grote kans voor Lars van den Berg op 2-0. Maar toen was het de ex-spits van Maasdijk, Ferhat Sönmez, die VELO op 1-1 bracht en vervolgens ook op 1-2. Daarmee bracht de streektopscorer zijn totaal op 12.

Maasdijk wilde nog wat terugdoen, maar kon niet verhinderen dat VELO via Yacin Tazi en Tom Koene op een enigszins geflatteerde 1-4 uitkwam en daarmee de koppositie behield.

Lyra - KMD

Na het blamerende verlies tegen Ariston '80 had Lyra het nodige recht te zetten voor het thuispubliek. In de vierde minuut bracht Coen van Mil de Lierenaren op 1-0, waarna Jack Binnendijk er uit een vrije trap 2-0 van maakte. Lang kon Lyra niet van die 'rustgevende' voorsprong genieten, want Jesse de Waard scoorde voor KMD de aansluitingstreffer (2-1). Namens Lyra bekroonde Bram Wennekers een solo met de 3-1, waarna Robin Vijverberg, op aangeven van Ardi Luijendijk, de voorsprong kon uitbouwen tot 4-1.

Na rust kwam KMD op 4-2 via een door Dylan Arbouw benutte strafschop. Junior Bram Wennekers toonde zich een vaste waarde voor Lyra 1. Met zijn tweede goal in deze wedstrijd bepaalde hij de eindstand op 5-2.

SC Monster - Schipluiden

SC Monster kwam goed uit de startblokken, maar het was Schipluiden dat op voorsprong kwam door Ali Ahidar. Na een dik half uur werd de stand gelijkgetrokken door een doelpunt van Jordi van Maanen voor SC Monster.

In de tweede helft kwam Monster na bijna een kwartier op 2-1 door Frank van der Deijl. Schipluiden kreeg een strafschop en deze werd benut door Bart Boks. Die penalty ging overigens gepaard met een rode kaart voor Monster-speler Vince Franken.

Schipluiden was achteraf bepaald niet tevreden met de 2-2, omdat de bezoekers meenden dat een geldig doelpunt was afgekeurd en hen een tweede penalty zou zijn onthouden.

MVV'27-Verburch

Het Maaslandse MVV'27 koos thuis met zeven niet-basisspelers voor de aanval en Verburch loerde op de counter. Dit leverde over en weer kansen op. Na een hoekschop voor Verburch konden de Maaslanders uitbreken, hetgeen de 1-0 van Roberto van der Pol opleverde. Daarna kreeg MVV'21 een strafschop, omdat de doelman van Verburch een doorgebroken speler moest neerhalen. Die penalty bracht de 2-0 door Leon van Kersbergen. Het bleef MVV' 27 wat de klok sloeg en dat resulteerde in de 3-0 van Lourens van Rooijen. Deze ruststand zou ook de eindstand betekenen.

GDA - MSV '71

Binnen tien minuten kwam GDA op voorsprong tegen MSV '71. Nog voor de rust werd dit uitgebouwd tot 2-0. In de tweede helft kon MSV '71 nog iets terugdoen via een tegentreffer van Sven Schipper. Dit 2-1 verlies betekent, dat de Maassluizers nu alleen onderaan staan.

Vierde klasse D

Laakkwartier - Quintus

Quintus heeft uit Den Haag drie punten mee naar huis genomen. De Heulenaren wonnen met 1-4 van het roemruchte Laakkwartier. Details ontbreken nog.