Marco Streefland

Eenvoudige WK-zege handbaldames op Duitsland

De Nederlandse handbalploeg, met daarin de Monsterse Yvette Broch, heeft op het WK in Leipzig haar laatste groepsduel vrij eenvoudig gewonnen van gastland Duitsland. Na een ruststand van 18-10 werd het uiteindelijk 31-23. Broch kwam drie keer tot scoren.

Oranje kende tot nog toe een lastig WK, Duitsland daarentegen stond met zeven punten uit vier duels bovenaan in groep D. Nederland was de nummer vier. Van die verhoudingen was vrijdagavond echter weinig te merken.

Al vanaf het begin was duidelijk dat Oranje de wedstrijd zou domineren. Zowel aanvallend als verdedigend stond het goed bij de vrouwen van bondscoach Helle Thomesen. Na een vroege 5-1 voorsprong in de eerste helft werd deze vergroot naar 9-4, 16-8 en 18-10 bij de rust.

Ondanks de hoge doelpuntenproductie van Oranje, kwam Broch in de eerste helft nog niet tot scoren. Dat deed ze vlak na rust wel; met de 20-11 maakte ze haar eerste goal van de avond. Later zou Broch de score nog op 22-13 zetten en ook de 28-20 kwam van haar hand.

In de achtste finales nemen de Nederlandse dames het komende maandag op tegen Japan, in Maagdenburg. De andere duels zijn: