Archief
Westlandia

Westlandia

Organisatie WK Zaalvoetbal stopt ermee

De Westlandse kampioenschappen zaalvoetbal bij Verburch in Poeldijk is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De huidige organisatie achter het toernooi voor jeugdteams stopt ermee en nieuwe aanwas is er nog niet. Die moet er wel komen, anders verdwijnt het toernooi mogelijk.

Voorzitter Léon Duijvesteijn zit inmiddels al twaalf à dertien jaar in de organisatie. Hij meldde zich aan toen zijn eigen kinderen nog oud genoeg waren om mee te doen aan het toernooi. "Inmiddels hebben zij die leeftijd niet meer en merken wij als organisatie dat we het rond de kerstdagen, als het toernooi wordt gehouden, steeds drukker hebben. Daarom hopen wij dat anderen het kunnen oppakken."

Inmiddels heeft de organisatie bij diverse verenigingen in de regio al flyers opgehangen voor nieuwe aanwas. Binnenkort zitten zij om de tafel met het bestuur van Verburch over de werving van een nieuw team, zowel van binnen als buiten de club. De vereniging zelf is in elk geval positief en wil het toernooi ook de komende jaren in de eigen Jan van der Valk Sporthal houden.

De WK zaalvoetbal worden dit jaar gehouden op zaterdag 23 en zondag 24 december. Alle clubs uit Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland en het Loosduinse GDA zijn vertegenwoordigd.