Archief
Google Streetview

Google Streetview

Plan voor twintig tiny houses aan Van Brienenlaan

Op een locatie aan de Van Brienenlaan in Honselersdijk waar nu nog een oud kassencomplex staat, zouden over enige tijd zo'n twintig tiny houses moeten verrijzen. Daarvoor heeft de Honselse kweker Peter van Santen een vergunning aangevraagd bij de gemeente Westland.

Het plan omvat behalve de bouw van de twintig kleine, zelfvoorzienende woningen ook een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners en een zwembad voor gemeenschappelijk gebruik. "Het geheel wordt ingepast in de landelijke omgeving", aldus Van Santen in zijn aanvraag.

De locatie heeft op dit moment nog de bestemming glastuinbouw, maar de vestiging van een nieuw tuinbouwbedrijf zou niet wenselijk bij omwonenden van de Van Brienenlaan. Bovendien zou het plan passen in de gemeentelijke toekomstvisie.

De gemeente Westland maakt duidelijk dat het hier gaat om een vergunningaanvraag van een particulier en niet om het voorgenomen gemeentelijke experiment. Bij het gemeentelijke project voor de tiny houses gaat het 'slechts' om drie woningen, omdat de gemeente de filosofie van het kleinschalig duurzaam en ruimtelijk wonen volgt (en dus niet alleen ruimte wil creƫren voor kleine woningen), zo laat Westland weten.

Overigens hadden zich binnen twee weken al 26 gegadigden voor het plan gemeld.