Archief
via 010 Fotografie

via 010 Fotografie

Eind december duidelijkheid over start ingebruikname Hoekse Lijn

Eind december moet duidelijk worden of de metro daadwerkelijk in februari kan gaan rijden op de Hoekse Lijn tussen Hoek van Holland Haven en Rotterdam Nesselande. Dat laat een woordvoerder van het projectbureau weten.

Eerder werd al bekend dat het er om zal spannen of het wel gaat lukken om de Hoekse Lijn per februari in gebruik te nemen. Dat de officiële start van de metroverbinding eerder eind dan begin februari wordt, is wel zeker. Volgens het projectbureau zou het ook later kunnen worden, maar in december moet daar meer over duidelijk zijn.

Op dit moment wordt de infrastructuur getest en wordt er afgebouwd. Een zeer zorgvuldig proces wat een goede planning vereist. "Het is spannend omdat er zoveel tegelijk moet gebeuren", aldus het projectbureau. De software voor de spoorwegbeveiliging moet deze maand nog worden geleverd en vervolgens moet deze getest worden.

Oorspronkelijk zou de Hoekse Lijn al in september in gebruik worden genomen, maar door tegenvallers duurt de ombouw van deze metroverbinding veel langer dan verwacht. Bouwers van de verbinding vonden in de bodem meer vervuiling en asbest dan was ingecalculeerd. Ook moesten meer oude kabels worden weggehaald en zijn er problemen met de beveiligingssoftware.

Reizigers zijn zeker tot en met februari aangewezen op vervangend busvervoer.