Archief
Regio15

Regio15

Burgemeester wil tijdelijke sluiting van woning in Ter Heijde

Burgemeester Van Ardenne van Westland heeft besloten om een woning aan de Piet Heinstraat in Ter Heijde drie maanden te sluiten. De bewoner in kwestie is het daar niet mee eens en heeft een voorlopige voorziening aangevraagd. Daardoor kan het besluit van de burgemeester nog niet worden uitgevoerd. De behandeling van de zaak door de rechter vindt waarschijnlijk volgende week plaats.

In de woning zijn henneptoppen gevonden. De sluiting heeft te maken met de melding van een schietpartij in dezelfde straat begin november. Naar aanleiding hiervan werd de omgeving afgezet en zijn er maatregelen genomen om veiligheid van de bewoners te garanderen en aanhouding van verdachte(n) te bevorderen.

Uit onderzoek blijkt, dat er diverse getuigen zijn die een knal hebben gehoord, maar de politie heeft ter plaatse geen sporen aangetroffen die er op wijzen dat er daadwerkelijk geschoten is. Wel werd in de woning 3,6 kilo cannabis aangetroffen. De bevindingen van de politie zijn via een bestuurlijke rapportage aan de burgemeester aangeboden.

Onrust

Van Ardenne vindt dat de situatie vraagt om sluiting van de woning. Er is veel maatschappelijke onrust ontstaan na het incident. Buurtbewoners maken zich zorgen over de veiligheid in het dorp. Volgens de burgemeester is de openbare orde aangetast en moet rekening worden gehouden met criminele activiteiten in en rond de woning.

Het besluit om de woning tijdelijk te sluiten is genomen op basis van informatie van het Openbaar Ministerie en de politie. De burgemeester is hiertoe bevoegd op basis van de Opiumwet. Door de sluiting hoopt ze dat de rust zal terugkeren en dat de herhaling van een dergelijke situatie als in november wordt voorkomen.

Bewoners

Buurtbewoners zijn dinsdag op de hoogte gebracht van de stand van zaken door middel van een brief. De gemeente organiseert op korte termijn een inloopbijeenkomst, zodat zij vragen kunnen stellen en informatie kunnen delen.

Categorieen:
MonsterWestland112