Archief

Wateringse bieb blijft bij voormalig gemeentekantoor

De Wateringse bibliotheek blijft gevestigd bij het voormalige gemeentekantoor. Nadat het pand door de gemeente in de verkoop was gedaan, onderzocht de directie de mogelijkheid om de bieb ergens anders onder te brengen. Dat is niet meer nodig. De koper van het pand, ontwikkelcombinatie New Lake 19, heeft de huurovereenkomst overgenomen die de gemeente met de bibliotheek heeft.

Dit laat B en W weten in antwoord op vragen van de PvdA over de sociale woningen die in het gemeentekantoor worden gebouwd. De laagbouw ervan (met onder andere de voormalige raadzaal) wordt gebruikt voor maatschappelijke functies.

De PvdA toonde zich in de vragen bezorgd over het duurzaam realiseren en exploiteren van de sociale woningen. Volgens het college heeft New Lake 19 geen eerdere ervaringen met een dergelijk project, maar zijn in de koopovereenkomst garanties vastgelegd. Zo heeft de koper de verplichting de sociale huurwoningen tenminste 25 jaar in stand te houden en vindt de woningtoewijzing plaats volgens de Westlandse Huisvestingsverordening.