Archief
Heaven Outdoor - Facebook

Heaven Outdoor - Facebook

Nieuw event bij Maasdijk: Circus X

Fans van Heaven Outdoor kunnen zich opmaken voor een nieuw evenement. In de Oranjepolder van Hoek van Holland, op de grens met Maasdijk, organiseren de mannen achter Heaven een nieuw event: Circus X.

Circus X is al jaren een concept van Niek Thoen en Lars Bos, dat altijd binnen werd georganiseerd. Deze keer wordt een circustent opgebouwd waar het op zaterdag 24 maart één groot feest zal zijn. Omdat het feest officieel op Hoeks grondgebied is, liep de vergunningaanvraag via de gemeente Rotterdam.

Niek en Lars zijn ruim vijf jaar met de aanvraag bezig geweest, en nu gaat het dan eindelijk gebeuren. "De dag zit vol show. Als je binnenkomt is er al entertainment. Circus X is een combinatie van goede muziek, een goed feest en een goede randprogrammering", zegt Niek.

Totaal anders

Wie aan de combinatie Hoek van Holland en evenement denkt, denkt al snel aan het strand. In de zomer van 2009 ging het daarop gruwelijk mis. Een menigte hooligans keerde zich tegen de politie en agenten zagen geen andere uitweg dan te schieten. Er viel een dode.

De initiatiefnemers van Circus X hebben daar niets mee te maken. Het feest Circus X is totaal anders: het is midden in de polder. Maar ook een ander verschil: Sunset Groove was openbaar, dit wordt een betaald feest. De polder is volgens Lars uitstekend bereikbaar vanuit Westland, Maassluis, Rotterdam en Hoek van Holland.

De kaartverkoop start in januari. Overigens keert het jaarlijkse Heaven Outdoor bij de Surfplas in Vlaardingen ook gewoon weer terug.