Dames Quintus eenvoudig door in Europa

Virto/Quintus heeft de achtste finales bereikt van de Challenge Cup. De Heulse ploeg was in een tweeluik in Kwintsheul duidelijk te sterk voor KHF Istogu uit Kosovo.

De eerste wedstrijd werd door de Heulse ploeg met 36-13 gewonnen. De return leverde eveneens geen problemen op. Opvallend was dat veel toeschouwers de wedstrijd kwamen aanschouwen, want gisterenavond was het verschil al gemaakt.

Quintus had in de eerste helft nog wel moeite met de Kosovaarse opponent mede door het missen van kansen en minder geconcentreerd verdedigen. Coach René Romeijn liet alle drie keepers 20 minuten spelen en dat betekende het debuut van Kim van Vliet. De ruststand was 14-8 in het voordeel van Quintus.

Net als gisteren liep Quintus in de eerste tien minuten na de rust snel uit naar een voorsprong van meer dan toen treffers. Lisanne Zwinkels kreeg het vooral op haar heupen en was goed voor negen treffers in totaal. Amy van Oostveen was in het laatste gedeelte van de wedstrijd trefzeker met zes doelpunten. Aan de andere kant hadden alle drie Heulse keepers moeite met de schoten van Kameri, zij was goed voor elf treffers. Quintus won de wedstrijd met 40-21.

Doelpuntenmaker: Lisanne Zwinkels (9), Amy Oostveem (6), Lexy Louwerens (5), Iva van der Linden (5), Daisy Hage (4), Lois Strik (3), Susan de Bakker (2), Iris van Aalst (2), Nicole van Meteren (2), Cynthia Grift (1), Angelique van Duijvenbode (1)