Archief

Opstalweg krijgt fietssuggestiestroken in plaats van fietssluizen

De Opstalweg wordt tijdens de reconstructie voorzien van zogenoemde fietssuggestiestroken. Dat heeft de gemeente Westland besloten na gesprekken met omwonenden. De effecten van deze maatregel worden gedurende het komende jaar in de gaten gehouden en geëvalueerd.

In het oorspronkelijke plan was uitgegaan van vijf fietssluizen. Dit zou volgens omwonenden echter juist voor meer vertragingen zorgen. Daarom is nu gekozen voor fietssuggestiestroken: "Een optische versmalling die in de praktijk ook effect sorteert", aldus de gemeente. Tijdens en na de monitoring van de nieuwe inrichting kan de gemeente waar nodig ook nog nieuwe maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid treffen.

Vanaf 21 november wordt bij de Opstalweghet CO2-netwerk van OCAP aangelegd en wordt ook de kruising met de Geestweg onder handen genomen. Het 'binnendorpse' gedeelte van de Geestweg is in de laatste week voor Kerst alleen vanaf de Secretaris Verhoeffweg per auto bereikbaar. Voor fietsers blijft het kruispunt bij de Opstalweg wel open. Met tekstkarren en nieuwsberichten zal de gemeente er op wijzen, dat de Geestweg-winkeliers vanaf één kant per auto bereikbaar blijven.

Categorieen:
WestlandAlgemeen