Archief

Dierenvoedselbank Maasdijk moet even op gang komen

De opstart van de dierenvoedselbank in Maasdijk komt langzaam op gang. Er zijn nog niet heel veel dieren aangemeld en er zijn ook nog te weinig voedselpakketten voor honden en katten. Dat meldt desgevraagd Geertje van Kranen van de organisatie 'het Knagertje', die ook de dierenvoedselbank in Den Haag onder haar hoede heeft.

"Je merkt in Westland dat mensen vooral veel honden hebben terwijl in Den Haag mensen meer katten als huisdier hebben. We hebben nog een groot tekort aan hondenbrokken én kattenbrokken", aldus Van Kranen.Wie het financieel moeilijk heeft en tevens in het bezit is van huisdieren, kan zich sinds enkele weken inschrijven bij de Dierenvoedselbank Haaglanden. Deze hulporganisatie heeft een uitgiftepunt voor het Westland geopend aan de Kerkhoflaan 1 in Maasdijk. Eerder was er een vestiging in 's-Gravenzande.

Steun van de Dierenvoedselbank zorgt ervoor, dat afstand doen van een geliefd huisdier op het moment dat (een deel van) het inkomen wegvalt, niet meer nodig is. Vaak is het dier ook nog het enige houvast uit een betere tijd en brengt het vreugde en liefde in een mensenleven.

Iedereen die in aanmerking komt voor hulp van de reguliere voedselbank of op vergelijkbaar inkomensniveau zit en dat door middel van voedselbanknummer of inkomsten/uitgavenoverzicht kan aantonen, kan zich inschrijven.