Archief

LPF: 'Brief kerkbestuur is verbazingwekkend en flauw'

De recente brief van de Bartholomeusparochie in Poeldijk kan op weinig sympathie bij politieke partij LPF Westland rekenen. Volgens het kerkbestuur worden de verbouwingsplannen van de kerk niet serieus genomen door de gemeenteraad.

De Bartholomeusparochie wil de kerk met behulp van decorbouw inrichten tot een 700 vierkante meter vlakke vloeroppervlakte voor multifunctionele doeleinden. De kerk móet wel, want het onderhoud van het gebouw is met een krimpend aantal parochianen steeds moeilijker te financieren.LPF Westland is altijd fel voorstander geweest van investeren in De Leuningjes, zodat culturele verenigingen in Poeldijk weer over een grote ruimte kunnen beschikken. Op dit moment is met name de gestripte grote zaal onbruikbaar, nadat twee jaar geleden een asbestbesmetting werd ontdekt.

"Verbazingwekkend". Zo reageert LPF-raadslid John Witkamp op de inhoud van de brief van het kerkbestuur. Volgens Witkamp heeft de politiek wel degelijk serieus gekeken naar de kerkelijke plannen, maar kiest toch voor het opknappen van De Leuningjes.

Hij zegt dat er rondom de kerk onvoldoende parkeerplekken zijn. Bovendien laat het centrumplan voor Poeldijk nog jaren op zich wachten. "Maar als die boodschap je niet aanstaat, wil dat niet zeggen dat je niet serieus genomen wordt. Dat is een flauwe opmerking", vindt Witkamp.

Vicevoorzitter Koos Verbeek van het kerkbestuur wil graag met raadsleden in gesprek. "Ik hoop op begrip voor onze situatie (krimpend aantal parochianen - red.) en ik hoop op een gesprek over de toekomst van het dorp Poeldijk. Ik wil weten welke bijdrage wij kunnen leveren met ons terrein en gebouw".Hoe nu verder?


Verantwoordelijk wethouder Peter Ouwendijk heeft intussen het kredietvoorstel van 1,8 miljoen euro naar de gemeenteraad gestuurd, om De Leuningjes weer toonbaar te maken op grond van decorbouw. Op 12 december staat de centrumontwikkeling van Poeldijk weer op de agenda van de gemeenteraad.