Archief

WestlandStek voor organist Jan van Westenbrugge

Organist Jan van Westenbrugge (69) uit Wateringen heeft zaterdagavond een WestlandStek ontvangen uit handen van wethouder Bram Meijer. Van Westenbrugge ontving deze gemeentelijke onderscheiding ter gelegenheid van zijn gouden jubileum als (kerk)organist.

Al op 12-jarige leeftijd bespeelde hij samen met zijn vader het orgel en begeleidde hij de kerksamenzang. Gedurende zijn 50-jarige loopbaan als organist heeft Van Westenbrugge in meerdere grote kerken gespeeld, internationale toernees gedaan en concerten gegeven.

Gedurende ruim 40 jaar heeft hij het Bätz-Witte orgel in de Hervormde kerk in Wateringen bespeeld en daarbij het lokale christelijk gemengd koor 'Cantilene' begeleid. Verder schreef Van Westenbrugge koorbewerkingen en heeft hij nieuwe composities voor orgelspel ontwikkeld. Daarnaast leidt hij cursisten op tot kerkorganist.

Het is deze zaterdag overigens op de kop af tien jaar geleden dat Van Westenbrugge, bij zijn 40-jarig jubileum, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen, die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.